FOMENT I DIFUSIÓ DELS HÀBITS I VALORS DE L'ESPORT

Fundació Claror

Cuidant la salut de les persones durant el confinament

Claror a casa va ser una iniciativa impulsada als pocs dies de l’inici del confinament total de la població amb l’objectiu d’ajudar a mantenir els hàbits de vida saludables. Mitjançant Instagram i butlletins diaris es van oferir consells d’entrenament, d’alimentació i classes dirigides de tota mena amb especial èmfasi en aquelles que es podien gaudir amb els petits de la casa i en la cura de la gent gran. També es va aprofitar aquest nexe d’unió virtual amb les persones, per fomentar una campanya de crowdfunding a favor de l’Hospital del mar.

www.claror.cat

Consell Esportiu del Maresme

De Mataró a Tòquio

El Consell Esportiu del Maresme, juntament amb professores i professors d’Educació Física del grup de treball del Pla Català d’Esport a l’Escola amb la col·laboració de vàries escoles de Mataró, i amb el suport de l’Ajuntament de Mataró. Van proposar a cada escola participant que organitzés diverses activitats físiques tant en horari lectiu com en horari extraescolar. De cada activitat i de cada participant s’extraurien el nombre de quilòmetres realitzats, i cada quilòmetre sumaria per aconseguir entre tots i totes sumar almenys els 10385 quilòmetres que els permetria arribar virtualment a la seu dels Jocs Olímpics i així acompanyar a una esportista d’èlit de la ciutat de Mataró cridada per anar a les Olimpíades.

www.cemaresme.cat

Eines Centre Addiccions

TransEinesCat

La TransEinesCat, és un projecte que té diverses funcions. Creuar Catalunya a peu, amb pacients que tenen problemes d’addiccions i patologia dual. Cada any fem un recorregut nou, en el qual, els pacients fan tota mena d’activitats esportives i terapèutiques. En total 800 quilòmetres en un mes. L’altra part del projecte és la prevenció i informació fent xerrades de drogodependències en primera persona, a totes les poblacions per on passem. Per sensiblitzar i donar eines a la gent dels problemes d’aquesta malatia.

www.einesadicciones.com

Consell Esportiu del Baix Camp

Targeta Verda

El programa Targeta Verda! va néixer l’any 2006 a Reus, gràcies a la iniciativa del Consell Esportiu del Baix Camp i de l’Ajuntament de Reus i, des del curs 2015-2016, volem premiar els comportaments positius i que potenciin el joc net i els valors cívics i saludables de l’esport, per fer-ho, es vol implicar a tots els agents que conformen l’esport en aquestes edats: famílies, esportistes, entrenadors/es, directius/ves i tutors i tutores de joc de les competicions, entenent aquest programa com una acció conjunta.

www.cebc.cat