IGUALTAT D'OPORTUNITATS

Superacció

Crab llar d’oportunitats

El projecte LLAR D’OPORTUNITATS és un centre residencial per a joves en acollida 24h, 365 dies. Sorgit al 2020 arran de l’estat d’alerta sanitaria per la Covid19, té la finalitat d’acollir, protegir i acompanyar a joves en situació de sensellarisme. Gestionat per l’associació SUPERACCIÓ, té l’objectiu de donar suport a aquest col·lectiu i a la nostra comunitat a través de diferents eines esportives, físiques i expressives pròpies de la metodologia i model de treball de l’entitat. A banda de l’atenció bàsica i assistencial, es treballa des de les diferents àrees de desenvolupament personal educatiu, sanitari, formatiu, judicial, administratiu, comunitària i social, impulsant la superació dels joves en risc d’exclusió social, a través de l’esport i l’acompanyament emocional

Fundació Privada Gentis

Sportme - Fomentar la inclusió social i la igualtat d’oportunitats amb l’esport

L’objectiu del projecte és promoure la inclusió a entorns esportius. En concret, promoure la participació a l’esport de joves d’entorns desafavorits de 16 a 24 anys. Una manera de desenvolupar vincles entre els joves i els clubs esportius és involucrar els voluntaris que formen part del club o organització esportiva en els processos de mentoria. En aquest projecte s’ha dissenyat una Guia metodològica sobre com implementar processos de mentoria esportiva, a través d’una prova pilot realitzada a cada país, s’ha pogut desenvolupar la guia i avaluar els resultats d’aquests processos.

Fundació Catalana de Futbol

Campus solidari d’estiu de futbol Antonio Jimenez

Fer possible que infants en risc d’exclusió social també puguin gaudir d’un campus d’estiu. Aquest és l’objectiu del Campus Solidari d’Estiu- Antonio Jimenez de la Fundació Catalana de Futbol, dirigit a nens i nenes d’entre 6 i 16 anys i pertanyents al programa de pobresa extrema de Creu Roja i d’infants vulnerables prescrits pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró. Un campus que utilitza el futbol com a pretext per treballar la cohesió social, el foment dels valors i la convivència.

Federació Catalana D’esports D’hivern

Fceh Inclou: Promeses Paralímpiques D’esports D’hivern

El projecte sorgeix de la col·laboració signada entre el Comitè Paralímpic Espanyol (CPE) i la FCEH per tal d’activar la inclusió real dels esports d’hivern, específicament dels esports de neu, a Catalunya mitjançant l’impuls i el desenvolupament de l’Equip Allianz de Promeses Paralímpiques d’Esports d’Hivern. L’objectiu principal del projecte és el d’intentar aconseguir el millor equip possible pels Jocs Paralímpics de Milà-Cortina D’Ampezzo. Es tracta de donar noves oportunitats als esportistes amb discapacitat, per tal que es puguin igualar als seus parells sense cap discapacitat, aprofitant-se dels mateixos recursos, estructura, cos tècnic i recursos de la FCEH.

Club Esbonat i Amistat Barcelona

Esport adaptat, el lleure i salut per a persones amb paràlisi cerebral, traumatismes cranioencefàlics i altres discapacitats físiques afins

El nostre és un projecte integral d’esport i de temps lliure destinat a persones afectades de paràlisi cerebral, traumatismes cranioencefàlics i altres discapacitats físiques que té com a base l’esport adaptat i l’esport en general, oferint activitat 10 mesos a l’any, amb una gran cobertura d’hores i amb una àmplia varietat d’activitats.

Associació Esportiva Ramassà

Futbol femení inclusiu per a noies sol·licitants d’asil, refugiades i nouvingues a Barcelona

Amb el suport de la Fundació Barça, i gràcies a la col·laboració d’ACNUR i al treball conjunt amb CEAR, ACATHI i Fundació Apip- Acam, el projecte ofereix sessions d’entrenament de futbol setmanals a Barcelona, així com sortides lúdico-esportives, a un grup de 35 noies noies sol·licitants d’asil, refugiades i migrants per fomentar la pràctica esportiva, impulsar l’esport femení i facilitar la seva integració i acollida a Catalunya. A partir d’aquesta temporada, a més, es pretén treballar i potenciar la formació i la inserció laboral de les jugadores en el teixit social i empresarial català.